TUGA

Preminula popularna koala iz ZOO vrta: ‘Dogodilo se to iznenada, šokirani smo!‘

Oobi Oobi je napunio osam godina i baš ničim nije pokazao da nešto s njim nije u redu

Oobi Oobi

 Jan Woitas/Afp/Profimedia/Jan Woitas/Afp/Profimedia

ZOO vrt iz Leipziga objavio je tužnu vijest: sasvim iznenada, bez da je pokazivao bilo kakve zdravstvene probleme, preminuo je njihov mužjak koale. Oobi Oobi je imao osam godina i bio je savršeno zdrav sve dok ga čuvari nisu u četvrtak ujutro zatekli kako sjedi na zemlji. To nije tipično ponašanje, pa su odmah alarmirali veterinara, koji je za nekoliko sekundi došao do njegove nastambe.

- Mjere koje su odmah poduzete za stabilizaciju nisu imale učinka. Preliminarni patološki nalaz ukazuje na akutno kardiovaskularno zatajenje. Oobi Ooobi nam nije pokazao nikakve simptome niti je manje jeo zadnjih dana, tako da nije bilo znakova da se bilo što događa s njim. Svi smo duboko pogođeni - napisali su iz ZOO vrsta na Facebooku uz fotografiju koale.

Mnogi su ispod te objave ostavili svoj komentar, u kojem upravi ZOO vrta i ljudima koji su radili s Oobijem izražavaju sućut, a nemali broj njih podijelio je neku of fotografija koje su tijekom proteklih osam godina snimili u njegovoj nastambi, na kojima se vidi koliko je taj čupavac bio popularan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 20:14