DOSTA IM JE

Prijatelji životinja pokrenuli peticiju kojom traže da se provede reforma Veterinarske inspekcije

Taj korak su napravili jer su, tvrde, ogorčeni zbog opetovanog nereagiranja na jasne dokaze o zlostavljanju životinja
Ilustracija
 Nilanka Sampath/Alamy/Alamy/Profimedia

Udruga Prijatelji životinja, koja godinama prijavljuje brojne slučajeve zlostavljanja životinja diljem naše zemlje, odlučila je pokrenuti peticiju kojom se traži reforma Veterinarske inspekcije.

Na taj su se korak odlučili jer su, kažu, žu, ogorčeni su zbog opetovanog nereagiranja na jasne dokaze zlostavljanja životinja. Njome traže hitnu reformu koja će inspekciju pretvoriti u specijaliziraniju, brojniju, educiraniju, učinkovitiju i spremniju sankcionirati zlostavljače životinja, neodgovorne skrbnike i sve one koji na bilo koji način ne poštuju Zakon.

- Osim što na našoj stranici možete potpisati Peticiju za reformu veterinarske inspekcije, sada možete na jednom mjestu pristupiti i izravnim primjerima odbijanja naših brojnih tužbi koja dokazuju nedovoljne primjene Zakona o zaštiti životinja. Veterinarska inspekcija bi trebala biti specijalizirana, brojnija, educiranija, učinkovitija i spremnija sankcionirati zlostavljače životinja, neodgovorne skrbnike i sve one koji na bilo koji način ne poštuju Zakon - napisali su i pozvali sve koji imaju loša iskustva da njihovom popisu, na kojem je dvadesetak odbijenih prijava, doprinesu i svojim iskustvima.

Odbijenice i ostala negativna iskustva može se poslati na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 12:41