OD NJIH JE SVE KRENULO

Prijatelji životinja: ‘Zahvaljujemo vam u ime djece i bolesnih ljudi, divljih i kućnih životinja‘

Zagreb je tako postao jedan od 20-ak gradova koji ove godine neće imati javno financiran vatromet

Ilustracija

 Stephen Davies/Alamy/Alamy/Profimedia

Kada su iz Prijatelja životinja objavili kako su poslali pitanje vezano za vatromet i u Grad Zagreb, nisu očekivali ono što se dogodilo. Iz ureda gradonačelnika su im najprije javili da će se vatromet održati, a potom su promijenili odluku. U Novu Zagreb ne ulazi praćen pucnjavom vatrometa - bar ne onom koju financira grad.

Odluka je izazvala oduševljenje među svim ljudima koji se boje pucnjave, ali i brojnim vlasnicima kućnih ljubimaca. Očekivano, oduševljeni su i Prijatelji životinja, koji su odmah poslali mall zahvale.

- Pozitivno smo iznenađeni vašom predivnom odlukom da se ipak u organizaciji Grada Zagreba neće održati vatromet ni ove godine. Od srca vam zahvaljujemo na trudu i mijenjanju plana u zadnji tren. Možemo pretpostaviti da to nije bilo lako, ali, znate da je vaša odluka dobra samim time što će doslovno spašavati živote.

Zahvaljujemo vam u ime djece i bolesnih ljudi, divljih i kućnih životinja i svih skrbnika koji će Novu godinu sada moći dočekati i izvan kupaonice, bez straha da će njihovim četveronožnim članovima obitelji otkazati srce od straha. Time ste pokazali da vam je stalo i do zaštite okoliša, budući da meteorološke službe u novogodišnjim noćima, upravo zbog ispucavanja pirotehnike, bilježe najviši stupanj zagađenja štetnim mikročesticama. Jako se veselimo najavljenim vizualnim efektima koji će, uvjereni smo, oduševiti sve - napisali su.

Zagreb je tako postao jedan od 20-ak gradova koji ove godine neće imati javno financiran vatromet. Osim glavnog grada, od toga su odustali Labin, Rovinj, Čazma, Opatija, Samobor, Rijeka, Pula, Cres, Zabok, Sukošan, Lovran, Gornja Stubica, Novigrad, Duga Resa, Oroslavje, Varaždin, Osijek, Poreč, Zabok, Požega, Đurđevac, Pregrada i Vrbovec. U četvrtak navečer stigla je informacija kako su i u Vinkovcima odustali od vatrometa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 19:53