PRIJATELJI ŽIVOTINJA

Prijavili zlostavljanje, Inspekcija im nije javila što su pronašli. Nama su rekli: pas je mrtav

Slučaj iz Šibenika ostavlja puno nejasnoća, jer neke odgovore ni mi nismo dobili
Pas iz Šibenika
 Privatni album

Sredinom lipnja, u udrugu Prijatelji životinja došle su fotografije koje su malo koga ostavile ranodušnim. Na njima je pas kojem se može izbrojai svako rebro. Takva užasna mršavost prilično je alarmantna: pas je ili ozbiljno pothranjen ili ima kakvu tešku bolest. Odmah su, kako to već kod njih ide, poslali dopis Veterinatskoj inspekciji. Pokazuju nam datum - bio je to 11. lipnja.

- Prosljeđujemo vam dojavu o teško zanemarenom psu u Šibeniku. Prema fotografijama i videu, koje vam šaljemo, očito je da je pas teško pothranjen stoga molimo za hitni nadzor i apeliramo na privremeno oduzimanje skrbništva. Molimo da nas obavijestite o provedenom nadzoru te da o slučaju obavijestite ostala nadležna tijela - napisali su im i dopisu, dostavivši im ime vlasnika i točnu adresu.

Mjesec dana je prošlo, od Veterinarske inspekcije ni glasa. Poslali su im Prijatelji životinja danas ponovno dopis oko istog psa, tražeći da ih izvijeste o provedenom nadzoru i stanju psa.

image
Pas iz Šibenika
Privatni album

Mi smo im se javili s tim pitanjem i dobili informaciju.

- Slijedom obavijesti o zanemarivanju psa obavljen je nadzor veterinarske inspekcije Državnog inspektorata u suradnji s djelatnicima komunalnog redarstva Općine Bilice. Nadzorom je utvrđeno kako na navedenoj adresi nema psa. Prema saznanjima inspektora pas pasmine istarski gonič je prije dvadesetak dana stradao na cesti, a vlasnik mu je preminuo. Za života pas je imao boks u kojem mu je bio osiguran primjeren smještaj - napisali su nas.

Pitali smo ih imaju li ikakve informacije o tome tko je psa pustio na cestu, s obzirom da mu je vlasnik preminuo, no na taj upit nismo dobili odgovor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 12:41