OPASNO NASELJE

Prije mjesec dana čavli u hrenovkama, danas otrov: Tko na zapadu grada mrzi pse?

Vlasnici ljubimaca iz tog dijela Zagreba trebaju biti posebno oprezni

Ilustracija

 Philipp Stevens/Panthermedia/Profimedia

Prije mjesec dana pisali smo da u zagrebačkom Risovom naselju netko u hrenovke stavlja čavle. No, nepoznata osoba ili više njih ovoga je puta otišla korak dalje: u tom naselju je bačen otrov. Mnogi vlasnici su sa svojim ljubimcima završili kod veterinara. Točna brojka nije poznata, jer nisu svi išli u istu ambulantu, no s obzirom na više slučajeva s istog područja, čini se da je riječ o nečemu isplaniranom.

- Prijateljica mi je završila na Veterinarskom fakultetu s mačkom koji se otrovao. Srećom, to je dobro završilo. No, ispostavilo se da je većina ljudi sa svojim ljubimcima u čekaonici bila iz Risovog naselja odnosno s područja Stenjevca i Vrapča. Tako da pretpostavlja da se opet pojavio neki trovač koji truje na tom području - rekla nam je čitateljica.

Jedino što se može napraviti je ne puštati mačke vani, a u šetnji sa psima biti posebno oprezan. Svaku sumnjivu hranu bilo bi najbolje prijaviti policiji, a ako to nije moguće, onda je umotati u nešto u baciti u kontejner. U opasnosti su, naime, i sve druge životinje koje bi taj otrov mogle pojesti: slobodnoživuće mačke, ptice, štakori...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 01:43