EPILOG

Profesor koji je u sportskoj dvorani u Bakru udario nogom malenu svinju bit će kažnjen

Muškarca se tereti za kršenje javnog reda i mira. Neki su time zadovoljni, ali ima i onih koji misle da je kazna trebala biti drugačija
 Facebook

Profesor tjelesnog odgoja Pomorske škole u Bakru koji je šutnuo veprića bit će kažnjen, objavili su iz Policijske uprave primorsko-goranske. Kako doznajemo, 58-godišnjaka se tereti za kršenje javnog reda i mira. Dok neke udruge pozdravljaju činjenicu da je profesor kažnjen, drugima je problematično što neće odgovarati zbog nanošenja bola životinji.

Podsjetimo, nakon što je rubrika VauMijau Jutarnjeg lista objavila priču o profesoru Pomorske škole iz Bakra koji je udario divlju svinju što je zalutala u njihovu školu, a potom to prenijeli i drugi mediji, Prijatelji životinja poslali su prosvjetnoj inspekciji dopis.

U njemu su im pojasnili kako je 29. rujna u javnost je izašla snimka jednog od učenika navedene škole na kojoj se vidi kako profesor tjelesne i zdravstvene kulture Saša Odović tijekom nastave nogom udara mladog veprića koje je ušao u školske prostorije i nije znao kako izaći.

- Dok je veprić bio u dvorani i uplašen tražio izlaz trčeći dvoranom i zabijajući se u zidove, mnogi učenici gromoglasno su se smijali cijeloj situaciji, kao i u trenutku kada je prof. Odović udario veprića nogom u glavu. Napominjemo da se ne radi o samoobrani budući da je prof. Odović samovoljno i nepotrebno prišao životinji snimajući ju mobitelom umjesto da učenike pošalje iz dvorane i da se vepru ili otvore vrata na koja može izaći iz škole ili da ga se zatvori u dvoranu dok ne dođu pripadnici nadležne službe. U komentarima na FB-stranici Prijatelja životinja jedan od učenika te škole postavio je snimku iz koje se vidi da je prof. Odović na kraju ponovno udario veprića nogom u stražnjicu i izbacio ga iz dvorane. Prizor su promatrali i snimali mobitelom mnogi učenici Pomorske škole Bakar koji su se tu zatekli - stoji u njihovom dopisu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 06:28