NOĆNA MORA

Psa ugrizao poskok, glava mu odmah otekla; Vlasnica: Ovo je strašno! Kažu da seruma nema ni za ljude

Obratili su se svima, pa i Veterinarskom fakultetu, no odgovor je svugdje bio isti

Ilustracija

 Mar-fre/Alamy/Alamy/Profimedia/Mar-fre/Alamy/Alamy/Profimedia

Trebala je to biti obična jutarnja šetnja, no pretvorila se u noćnu moru svakog vlasnika. Jedan pas je u mjestu Milešina u Dalmatinskoj zagori došao preblizu poskoku, koji ga je ugrizao. Vjerojatno pas nije ni znao da mu je toliko blizu i da se zmija osjeća ugroženo. Ona je odmah nakon ugriza pobjegla, a psu je glava počela naglo oticati.

- Naš pas, inače pasmina kangala, naletio je na zmiju. Nakon ugriza cijela mu je glava otekla. Pretpostavljamo da je bio poskok, ovdje ih ima dosta.

Krije se, neće niti da priđe bilo kome, traži pomoć, ali kako ću joj pomoći. Tražimo serum, ali nema ga nigdje - požalila se vlasnica portalu Dalmacija Danas.

Kaže kako se nada da joj pas neće uginuti jer u cijeloj Hrvatskoj ne nalaze zmijski protuotrov. Pomoći jednostavno nema.

- Zvali smo veterinarske radnje u Splitu, Zagrebu, Rijeci, ali nitko nam ne može pomoći. Naš veterinar je rekao da seruma nema ni za ljude. Zvali smo i Institut i Veterinarski fakultet, no ni tamo nije bilo sreće - kazala je vlasnica psa za portal Dalmacija Danas.

Stručnjaci savjetuju da se u šetnjama u ovo doba godine bude posebno oprezan i da se izbjegava pse šetati u području za koje sumnjamo da na njemu ima zmija. Dok se te plašljive životinje brzo sklone od ljudi, jer osjete vibracije u tlu od naših koraka, psi i mala djeca su lakši, pa ih zbog toga zmije ne 'čuju'. Zato su oni češće žrtve ugriza.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 20:49