‘PROŠLI SMO HOROR‘

Roditelji u šoku nakon što im je dijete napadnuto u plićaku: ‘Pokušavala mu je iskopati oči. Muž ga je spasio!‘

Nakon napada se udaljio, kaže majka, sretna jer je sve prošlo bez težih ozljeda, iako je djetetov donji kapak dobro uštipnut

Ilustracija

 Ivo Ravlic/Cropix

Na plaži u Banjolama, na potezu prema rtu Bumbište, potkraj prošloga tjedna gnjurac je napao 12-godišnje dijete dok je bilo u plićaku, pokušavajući staviti masku za ronjenje. Gnjurac mu je došao s leđa te ga počeo snažno udarati kljunom po tijelu i glavi, koncentrirajući se na oči.

- Prošli smo horor, ali s dobrim završetkom. Oči su, srećom, ostale čitave, samo je donji kapak dobro uštipnut - rekla je za portal Istra24 djetetova majka, još užasnuta i potresena od napada gnjurca na njezino dijete.

Priča im kako je to bio sasvim običan dan na kupanju.

image

Gnjurac

Tierfotoagentur/Alamy/Alamy/Profimedia

- U jednom trenutku opušteno smo sjedili na plaži, a u drugom smo se borili s pticom koja je pokušavala iskopati oči našem djetetu. Dijete je počelo vrištati i pokušavalo se obraniti od agresivne ptice. Isprva nismo ni shvatili što se događa. Muž je zatim skočio u more te zgrabio dijete i odvukao ga iz mora. Gnjurac se nakon napada udaljio - govori majka, sretna jer je ipak sve prošlo bez težih ozljeda, iako je djetetov donji kapak dobro uštipnut.

Čudno joj je, kaže majka, što je gnjurac napao dijete bez ikakvog povoda, barem onog vidljivog, jer niti je u blizini bilo gnijezdo, niti njegovi mladunci.

- Ne pamtim da se takvo što dogodilo na istarskim plažama. Napao je iz čista mira - ispričala je majka za portal Istra24.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 19:33