ZBOGOM OKRUTNOSTI

Slavni modni časopis odlučio: Izbacujemo krzno životinja iz svih svojih izdanja!

Na taj su se korak odlučili zbog, kako kažu, promicanja humanije modne industrije

Kuna koja se izgaja zbog krzna

 Mads Claus Rasmussen

Zbog promicanja humanije modne industrije životinjsko krzno će nestati iz svih izdanja i platformi modnog časopisa Elle, objavio je list u četvrtak, u skladu s rastućim trendom u sektoru luksuzne mode.


Elle je prvi veliki list tog tipa u svijetu koji je izbacio krzno ne samo u sadržaju već i u reklamama.


"Krzno na našim stranicama i u našim digitalnim medijima više nije u skladu ni s našim niti s vrijednostima naših čitatelja", izjavila je Valeria Bessolo Llopiz, potpredsjednica i međunarodna direktorica lista, koji je u vlasništvu francuske tvrtke Lagardère.
Radi se o "promicanju humanije modne industrije", rekla je.


Od Meksika do Australije, preko Japana ili Sjedinjenih Država, 45 izdanja lista koji ima 33 milijuna čitatelja i 100 milijuna pratitelja mjesečno na svojih 55 digitalnih platformi, obvezalo se izbaciti krzno.


Njih trinaest to već primjenjuje, 20 će krenuti 1. siječnja, a ostali početkom 2023. godine.


Pozdravivši tu odluku, PJ Smith, modni menadžer američkog ogranka nevladine organizacije Human Society International, izjavio je da se "nada da će i drugi modni časopisi krenuti njihovim primjerom".


"Ova mjera će pokrenuti pozitivnu promjenu u cijeloj modnoj industriji i mogla bi spasiti bezbroj životinja od patnji i okrutne smrti", izjavio je Smith za Chipping Norton.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 20:10