KONTROVERZA U KINI

Snimka iz ZOO-a digla buru na društvenim mrežama, morala se oglasiti i uprava: ‘Ljudi, to je medvjed!‘

‘Kada se radi o medvjedima, prva stvar koja mnogima padne na pamet je golema figura i nevjerojatna snaga... Međutim, nisu svi medvjedi gorostasi i opasni‘

Sunčev medvjed u kineskom zoološkom vrtu

 Screenshot/Twitter

Nakon što su se na društvenim mrežama pojavili videozapisi na kojima se može vidjeti kako nekoliko medvjeda koji se nalaze u zoološkom vrtu u gradu Hangzhouu na istoku Kine stoje na stražnjim nogama, uprava zoološkog izdala je priopćenje u kojem odbacuje nagađanja da su ti medvjedi zapravo ljudi preobučeni u medvjede, piše The Guardian.

"Kada se radi o medvjedima, prva stvar koja mnogima padne na pamet je golema figura i nevjerojatna snaga... Međutim, nisu svi medvjedi gorostasi i opasni. Mi, sunčevi medvjedi, najmanji smo medvjedi na svijetu", stoji u izjavi koju je "sastavila" medvjedica Angela.

Međutim, polivalentnom kineskom mobilnom platformom WeChat kruži zvučni zapis koji sadržava tvrdnju glasnogovornika zoološkog vrta u Hangzhouu da je medvjed iz jedne od spomenutih snimaka stvaran te da se takva prevara nikada ne bi dogodila u zoološkom u vlasništvu države.

Glasnogovornik je dodao da čovjek u krznenom odijelu medvjeda ne bi dugo izdržao na temperaturi od 40 ‘C - uobičajenoj ljetnoj temperaturi u Hangzhouu. "Ne bi prošlo ni nekoliko minuta, a osoba bi se srušila", rekao je glasnogovornik.

Zaposlenik zoološkog rekao je da će novinari u ponedjeljak obići medvjede kako bi se uvjerili da su zaista - medvjedi.

Sunčevi su medvjedi veliki otprilike kao i veliki psi. Ako stoje na stražnjim nogama, visoki su maksimalno 130 centimetara. Usporedbe radi, kada sivi medvjed stoji na stražnjim nogama, visok je čak 280 centimetara.

Drugi su se kineski zoološki vrtovi ranije suočili s optužbama da psima bojaju dlaku kako bi nalikovali vukovima ili afričkim mačkama te da magarce prerušavaju u zebre.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 10:34