ZAŠTO?

Šokantno: nakon mrtvog vuka u Gračacu, netko je u Ninu na stablo objesio lisicu

Nesretna životinja visila je sa stabla neposretno iza solane. Prizor je šokirao prolaznike
Mrtva lisica u Ninu
 
 Čitatelj

U subotu je cijelu Hrvatsku uznemirila slika vuka kojeg je netko objesio na tablu na ulazu u Gračac, a jučer je slučajne prolaznike u Ninu, neposredno iza solane, šokirao prizor lisice okačene na stablo, piše Zadarski.

- Riječ je o stvarno lijepom primjerku zdrave životinje. Tužno je to... Prijatelj mi kaže da ovdje, u Ninu, često ima slučajeva gdje lisica ulijeće u dvorišta i ubija kokoši. Nekome je vjerojatno dozlogrdilo.... Ali ovo stvarno nije način - komentirao je čitatelj koji nam je ustupio i slike jadne životinje koja visi sa stabla. Prema njegovim pretpostavkama, lisica je vjerojatno propucana.

image
Mrtva lisica u Ninu
Čitatelj

Dok se nagađa kako iza usmrćivanja vuka stoji neki od vlasnika domaćih životinja, u ovom je slučaju nejasno kome je lisica mogla smetati. Zbog oralne vakcinacije, bjesnoće tema, pa se to može isključiti kao razlog. Moguće je da je lisica nekome ukrala kokoš, no je li to dovoljan razlog da je se usmrti i objesi, pitaju se mnogi. U ovo doba godine mnoge se životinje približavaju ljudima, zbog hrane. Naime, imaju mlade, koje treba nahraniti.

Ako je ova nesretna životinja ženka, lako je moguće kako je negdje u tom području sad u šumi čekaju mladunci, veoma gladni. Bez nje, nema nikakve šanse da prežive.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 16:43