HUMANOST

Studenti za pse: U nedjelju na Jarunu prodaju igračke, a svi prihodi idu udruzi Šapa u srcu

Na taj im se način planira pomoći u skupljanju novca za kupnju vozila i uređenje karantene

Ilustracija

 Oleksii Karamanov/Tetra Images/Profimedia

Trećom fazom provedbe projekta „Šapa humanitarnosti“ udruga eSTUDENT u Zagrebu organizira aukciju ručno izrađenih igračaka za pomoć ogulinskoj udruzi Šapa u srcu. Aukcija će se održati u nedjelju 24. travnja, od 14 do 19 sati, na Malom jezeru na Jarunu.

Prva faza bazirala se na zero waste načelima i time se željelo ukazati na važnost recikliranja i redizajna odjeće bez dodatnog otpada. Druga faza bilo je vrijeme ispunjeno smijehom, veseljem, ali i marljivom izradom raznoraznih igračaka. Jedna od prednosti ovih igračaka naspram drugih jest to što su lako perive zato što su izrađene od pamučnih majica.

- Sve u svemu, ispleteno je puno više igračaka od planiranog, projekt je veoma brzo prihvaćen, studenti se neprestano vraćaju i marljivo doprinose, a nama je ostalo još malo da dokažemo da smo zajedno do kraja! Građani mogu donacijom od minimalno 30 kuna pomoći udruzi Šapa u srcu Ogulin, a zauzvrat dobiti ručno rađenu igračku za svog ljubimca - kažu studenti.

Riječ je o Ogulinskoj udruzi koja za cilj ima postati azil kako bi mogla dobiti dio donacija od grada za nastavak rada, a za to treba zadovoljiti određene uvjete: osigurati vozilo za prijevoz životinja i dvije prostorije kao karantene.

- Sav novac skupljen na aukciji ručno izrađenih igračaka ići će spomenutoj Udruzi za prikupljanje sredstava za zbrinjavanje i pomoć životinja u azilima u vidu hrane za životinje, a višak donacija će se iskoristiti za pokriće službenog vozila koje trebaju osigurati. Sudjelovanjem na radionicama pokazali smo zajednički cilj, a to je pružiti podršku i pomoć najpotrebitijima, stoga pomozimo Udruzi Šapa u srcu da ostvare svoj cilj - poručuju studenti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 10:35