KAZNENA PRIJAVA

Subotička policija pronašla ženu koja je izgladnjivala lavicu i potom je izbacila na cestu?

Policija je pretresom njenog stana pronašla i 18 afričkih divovskih puževa koje se ne može legalno posjedovati u toj zemlji

Zadnja fotografija lavice Kiki

 Zoo Palić

Čini se kako je pronađena vlasnica koja je izgladnjivala malenu lavicu koja je pronađena kako luta cestom u Subotici. Kako piše portal Insider, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici, po nalogu Osnovnog javnog tužioca, podnijet će kaznenu prijavu protiv Subotičanke (33) zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršila krivična djela ubijanje i zlostavljanje životinja i uništenje, oštećenje, iznošenje u inozemstvo i unošenje u Srbiju zaštićenog prirodnog dobra.

Sumnja se da je ona držala, a potom iz stana pustila mladunče lava koje je pronađeno na periferiji Subotice, a potom smješteno u Zoološki vrt na Paliću, gdje je preminulo, rekli su iz Policijske uprave u Subotici.

Policija je pretresom stana koji je osumnjičena koristila pronašla i 18 afričkih albino divovskih puževa koje se ne može legalno posjedovati u toj zemlji i koji su joj oduzeti. Smješteni su, kao i lavica, u Zoološki vrt na Paliću. Tamo će biti privremeno, a o njihovoj sudbini odlučit će se naknadno.

Podsjetimo, punih 15 dana trajala je borba za život malene lavice Kiki, koja je pronađena kako luta Suboticom. Iako su zaposlenici ZOO vrta Palić, kod kojih je bila smještena, dali sve od sebe da se malena oporavi, u subotu ujutro su objavili kako nisu uspjeli. Nesretno stvorenje izgubilo je životnu bitku u petak u 21 sat.

Nesretna lavica bila je, kako su rekli iz ZOO vrta, iscrpljena dugotrajnim izgladnjivanjem, a otkazali su joj bubrezi i jetra.

- Svi trebamo osvijestiti da se ove životinje ne mogu držati kao kućni ljubimci, jer to nije u njihovoj prirodi. Jako je sebično, neodgovorno i bahato smatrati da je nekoliko mjeseci razonode vrijedno ovoliko patnje i stresa koje sada trpi ovo jadno stvorenje. Zato apeliramo na sve građane da ne kupuju egzotične životinje i da prijave svakog tko drži takve vrste i bavi se njihovom trgovinom. Nadamo se da će se ova mala lavica vratiti ruba smrti i to nakon svog maltretiranja koje je doživjela od strane "ljudi" koji žive među nama - poručili su iz ZOO vrta Palić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 16:48