SURADNJA

Svatko tko udomi psa dobiva godinu dana besplatnog ulaska u jedan naš nacionalni park

Obje strane će promicati suradnju i organizirati razna događanja koja će doprinijeti podizanju svijesti o zaštiti životinja

Ilustracija

 Zivica Kerkez/Alamy/Alamy/Profimedia

Volonteri udruge Šibenske šape i zaposlenici Nacionalnog parka Krka stisnuli su ruke jedni drugima i dogovorili suradnju. Ona se, jasno, odnosi na životinje i to one napuštene. Pošto i jedni i drugi vole životinje, a žele ljude potaknuti na to da se o njima brinu i udomljavaju ih, osmislili su nešto drugačije.

Svakome tko iz udruge Šibenske šape udomi psa na poklon će dobiti i besplatno članstvo u Klubu prijatelja Krke. To znači da može besplatno ulaziti u park punih godinu dana, a jedno je uz iskaznicu Kluba potrebno pokazati i osobnu iskaznicu.

- Nacionalni park ‘Krka’ uvijek je bio posvećen očuvanju prirodnih vrijednosti i raznolikosti našeg okoliša, a ova suradnja označava korak dalje u našem nastojanju da se brinemo i za životinje koje dijele naš prostor. Pozivamo građane da podrže ovu inicijativu jer vjerujemo da zajedno možemo učiniti mnogo više za zaštitu i dobrobit životinja“ - izjavila je Nella Slavica, ravnateljica parka.

Obje strane će promicati suradnju i organizirati razna događanja koja će doprinijeti podizanju svijesti o zaštiti životinja. Jedno od takvih događanja planirano je za 4. listopada, na Dan zaštite životinja, kada će osoblje parka i volonteri udruge zajedno organizirati program kako bi se obratila pažnja na važnost brige o životinjama.

- Suradnja Nacionalnog parka i Šibenskih šapa konkretan je korak prema ostvarivanju zajedničkog cilja: zaštite i brige za životinje u našem okolišu. Stoga obje pozivaju građane da podrže njihovu inicijativu i pridruže im se u promicanju ljubavi prema životinjama i brige o njihovoj dobrobiti - poručili su iz parka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. lipanj 2024 14:01