POLJUBAC SMRTI

Svima je poručio da je imun na otrov zmija pa je poljubio kobru. Ovo mu je zadnja fotografija

Smrtonosna sjeverno-filipinska kobra poznata je kao jedna od najotrovnijih zmija koja može ubiti čovjeka samo jednim ugrizom
Bernardo Alvarez
 Viralpress/Viral Press/Profimedia

Filipinski krotitelj zmija koji je tvrdio da je imun na otrov zmija, umro je nakon što ga je kobra ugrizla za jezik dok ju je 'pokušavao poljubiti'.

Bernardo Alvarez (62) uhvatio je smrtonosnu sjeverno-filipinsku kobru nakon što je 9. srpnja ugmizala u četvrt krotitelja zmija u gradu Mangaldanu u provinciji Pangasinan.

Susjedi su oduševljeno pozdravili Alvarezov ulov jer je uspio 'ukrotiti' još jedno smrtonosno stvorenje. Međutim, dok je zmiju pokazivao promatračima, Bernardo je držao kobru blizu usana kao da je pokušava poljubiti, na što ga je kobra napala i ugrizla za jezik. Vrištao je od boli, a zatim se srušio i umro prije nego je hitna pomoć uspjela stići do njega.

Ljutiti mještani ubili su zmiju.

image
Bernardo Alvarez
Viralpress/Viral Press/Profimedia

Lokalna liječnica dr. Anna de Guzman rekla je: 'Otrov zmije može prouzročiti paralizu, što se dogodilo ovom čovjeku. Ova paraliza može zaustaviti disanje žrtve, utjecati na protok kisika u tijelu i na kraju zaustaviti kucanje srca.'

Kad su stigli, liječnici su pokušali oživjeti Bernarda, ali on više nije reagirao i njegovo je tijelo već bilo ukočeno od učinka otrova.

Bernardova sestra Teresa Oca rekla je: ‘Došli su policajac i liječnik. Rekli su nam da nema puls, no svejedno su ga pokušali oživjeti. Nisu bili uspješni budući da je kobrin otrov bio prejak. Ne znamo kako da prihvatimo ovo što mu se dogodilo.'

Nesretni krotitelj zmija trebao bi biti pokopan ovaj tjedan.

Sjeverno-filipinska kobra naširoko je poznata kao jedna od najotrovnijih zmija na svijetu. Njezin otrov izravno napada dišni sustav žrtava, pa i samo jedan ugriz može biti smrtonosan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. listopad 2021 03:01