SKRADIN

Svjedok smrti labuda: ‘Policija nije uzela moj iskaz. Kako znaju da je to bio nesretan slučaj?‘

Tek nakon što su ih ponovno kontaktirali novinari, glasnogovornik Šime Pavić potvrdio je da će razgovarati i sa svjedokom
Ilustracija
 Mikko Palonkorpi/Panthermedia/Profimedia

Čitatelj ŠibenikIN-a koji je svjedočio događaju ne miri se s odlukom policije da nema elemenata kaznenog djela, kao ni brojni čitatelji koji su nam se obratili nakon jučerašnjeg teksta, piše taj portal.

- Zanima me, ako sam zvao 112 te policiju da im prijavim cijeli slučaj koji se ispred mene odvio, kako je onda moguće da se izvede zaključak da je sve bio samo nesretan slučaj. Rečeno mi je iz policije da će me kontaktirati jedan inspektor, no to se do ovoga trenutka nije dogodilo. Svi su prisutni vidjeli da nije bio nesretan slučaj, već da je skok bio ciljan uz bodrenje publike s broda, što je završilo kobno za labuda – kazao nam je čitatelj.

Nakon što smo se ponovno obratili policiji, kazali su nam da će ipak kontaktirati svjedoka i saslušati njegovu stranu priče.

- Kontaktirat ćemo svjedoka da nam da iskaz te ćemo ponovno zvati Državno odvjetništvo da vidimo koje korake dalje poduzeti ako bude potrebno – kazao nam je glasnogovornik policije Šime Pavić.

Okrenuli smo broj i predsjednika Lovačkog društva Skradin, Jose Dujića koji nam je pojasnio njihov dio posla.

- Lovačko društvo kao lovozakupnik ovog područja bilo kakvo neprikladno postupanje ili djelovanje prema životinjama može prijavit lovnom inspektoru ili bilo kojoj nadležnoj instituciji. Mi ovom događaju nismo svjedočili pa je teško reći. Nisam ni upoznat s ovim, jer sam bio na putu pa ne bih previše komentirao, ali ako je policija završenim očevidom zaključila da nema elemenata kaznenog djela, onda je to valjda to. Kod takvih slučajeva mi djelujemo samo na kraju, dakle, po pozivu izlazimo na mjesto događaja i prikupimo usmrćenu životinju. To je u posljednje dvije godine obveza lovačkog društva te imamo posebna odlagališta za takve slučajeve – pojasnio nam je Dujić.

Upit o eventualnom daljnjem postupanju u navedenom slučaju poslali smo i Državnom inspektoratu te ćemo njihov odgovor objaviti kada ga dobijemo.

Podsjetimo, u Skradinu je u nedjelju popodne stranac skokom s jahte usmrtio labuda, potvrdili su nam očevici stravičnog događaja, a prema riječima čitatelja ŠibenikIN-a sve je vidjelo dvadesetak ljudi koji su se taj tren našli na rivi. Po dojavi policija je izašla na teren te utvrdila da nema elemenata kaznenog djela, potvrdio je ranije glasnogovornik šibenske policije Šime Pavić za portal Šibenik.in.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. siječanj 2022 23:11