NIJE BILO LAKO

Tesla je položio ispit i postao punopravni član HGSS-a... Uskoro će krenuti u akciju!

Testu je pristupilo, objavili su, još sedam potražnih timova iz susjedne Slovenije

Pas Tesla
 

 HGSS

Iz Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) ponosno su objavili kako su dobili novog kolegu. Ovoga puta radi se o psećem kolegi imena Tesla. Taj je sa svojom vlasnicom Zvjezdanom Kušter iz stanice Čakovec uspješno položio međunarodni ispit poslušnosti, prepreka i traženja u šumama. Nije to bio nimalo lagan ispit, a iza dvojca je sati i sati priprema. No, kada se radi o spašavanju ljudskih života, nema toga što im je bilo teško.

image

Tesla i njegova skrbnica

HGSS

- Ispit je održan u Ljubljani u organizaciji DVRPS-a, a sudio je Fci sudac Ljubo Meglić. Ispitu je pristupilo još sedam potražnih timova iz Slovenije.

Za ovaj ispit HGSS tim se pripremao dvije godine kroz redovne treninge. To je treći IRO ispit koji je ovaj tim položio u ovoj godini. Uz RH-FL V, tim je uspješno položio ispite RH-L V (poslušnost i traženje u lavinama) i RH-T V (poslušnost, prepreke i traženje u ruševinama) - objavili su iz HGSS-a.

Mnogi su čestitali dvojcu koji će sigurno u budućnosti pomoći mnogim ljudima, ali i životinjama, koji se nađu u nevolji.

image

Tesla i njegova skrbnica

HGSS

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 11:47