NEMA PIROTEHNIKE

Trgovački lanac koji je odlučio da neće prodavati petarde: ‘Imamo plemeniti cilj‘

Učinili su to, kako kažu u objavi na Facebooku, zbog veće sigurnosti građana i životinja

Ilustracija

 Herbert Spichtinger/Imagesource/Profimedia

Jučerašnja objava Bauhausa kako ove godine neće prodavati petarde i druga slična sredstva izazvala je pravi val oduševljenja među vlasnicima kućnih ljubimaca.

- BAUHAUS je povukao svu pirotehniku iz svog asortimana, kako bi se pridružili plemenitom cilju - većoj sigurnosti građana i životinja. Povlačenjem pirotehnike iz prodaje želimo doprinijeti smanjivanju ozljeda uzrokovanih njenom nepravilnom uporabom. Također, pirotehnika stvara veliki stres maloj djeci, ali i kućnim ljubimcima te bi smanjenjem njene uporabe uvelike utjecali na njihovo zdravlje i radost. Blagdansko vrijeme za nas predstavlja mir i sreću, stoga poklonimo našim najmilijima blagdane bez straha i stresa - objavili su iz tog trgovačkog lanca.

Njima je ovo doba godine posebno stresno. Unatoč zabranama, puca se još od početka prosinca, što mnogi psi i mačke zaista teško podnose. Računici treba dodati i divlje životinje, koje su često nevidljive žrtve pirotehnike. Posebno su njoj izložene ptice, od kojih mnoge doslovno umru od straha kada počne pucnjava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 01:25