UBIO MRVICU

U apstinencijskoj krizi nožem izmasakrirao psa pa završio u istražnom zatvoru: ‘Mama, nisam normalan‘

Kad je došao k sebi nazvao je majku, rekao joj da je ubio Mrvicu te kako "nije normalan i da više ne može"
Ilustracija
 iStock

Zbog sumnji da je u prošlu srijedu nožem ubio svojega psa, izbovši ga nožem, policija je dva dana kasnije uhitila Kristijana Š. (50), inače teškoga ovisnika o drogama, i prije osuđivanoga niz puta, među ostalim i zbog ubojstva. Brutalan čin prema životinji po svemu sudeći bio je izazvan upravo apstinencijskom krizom, a na ispitivanju na Državnom odvjetništvu Kristijan Š. je rekao kako je toga dana svojega psa, mješanca Mrvicu, vodio u šetnju te da je pas u jednome trenutku pronašao neku kost koju je počeo žvakati, a kada mu je pokušao izvaditi kost, pas ga je ugrizao.

Bijesan zbog toga, odnio je psa kući te ga tamo izmasakrirao nožem ubovši ga 4 puta. Nakon što je došao k sebi i vidio što je napravio, zvao je majku te joj rekao da je ubio Mrvicu te da "nije normalan i da više ne može". "Poludjet ću, ne mogu više, to sam napravio jer je nitko neće, a ja ne mogu više", rekao je majci.

Majka je odmah nazvala druge članove obitelji i rekla što je Kristijan napravio te da je moguće da će ozlijediti i sebe, a netko je nazvao i policiju koja je došla i uhitila Kristijana Š. On im je i pokazao gdje je tijelo psa zamotano u najlon bacio u kontejner za smeće. Na ispitivanju u policiji i Državnom odvjetništvu, Kristijan Š. je tražio da ga ne pritvaraju rekavši da se osjeća kao da je ubio vlastito dijete te da se mora vratiti kući jer se mora brinuti o supruzi i još dva psa koja ima.

Državno odvjetništvo je protiv njega predložilo određivanje istražnoga zatvora zbog opasnosti od ponavljanja djela, najviše zbog prijašnje osuđivanosti, a sudac istrage je prijedlog prihvatio te je Kristijanu P. određen jednomjesečni istražni zatvor. Inače, Kristijan Š. je s 23 godine nasmrt premlatio jednoga člana svoje obitelji nakon svađe, a od tada je više puta osuđivan, među ostalim zbog oruđžane pljačke jedne kladionice koju je prije desetak godina opljačkao uz prijetnju automatskom puškom, prijetnji i slično.

Sada ga tužiteljstvo tereti zbog kaznenoga djela ubijanja ili mučenja životinja, za što je zapriječena kazna do jedne godine zatvora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:08