RAZVIJANJE EMPATIJE

U dječjem vrtiću u Valpovu održana radionica za mališane, na kojoj su saznali baš sve o životinjama

Vodila ju je volonterka udruge Lassie iz Belišća, Ana Paulić, koja je djeci objasnila i kako se brinuti o ljubimcima

Volonterka Ana u vrtiću Maza

 Udruga Lassie

Iz Udruge Lassie, koja djeluje na području Belišća, objavili su kako je nedavno održana radionica o adekvatnoj brizi životinja koja je uključivala djecu vrtićke dobi i koja je održana u Dječjem vrtiću Maza u Valpovu.

Radionicu je održala volonterka Ana Paulić koja ima 26 godina, po zanimanju je magistra fizioterapije, a u slobodno vrijeme voli čitati knjige, šetati sa svojom ovčarkom Kiom, trenira jogu i rekreativno prakticira fitness. Na radionici je Ana djeci ispričala na koji se način brine o ljubimcima, ali i svim drugim životinjama.

- Govorila im je i o načinu postupanja prema ozlijeđenoj i napuštenoj životinji, te kome se mogu obratiti za pomoć ako neku takvu i pronađu. Objasnila im je kako pristupiti psu ili mački, što je točno sklonište.... Cilj radionice bio je razviti empatiju djece prema životinjama i poučiti djecu o brizi za životinje na način koji je njima razumljiv - objavili su iz udruge i dodali kako se nadaju da će biti još ovakvih radionica i prilika da mališanima približe ove veoma važne teme.

image

Volonterka Ana u vrtiću Maza

Udruga Lassie
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 14:48