TRADICIJA

U petak se u ZOO vrtu životinjama daruju stare jelke, evo tko će sve uživati u njima

Nekima je to hrana, drugi se s njima samo jako dobro zabave

Ilustracija

 Attila Kisbenedek/Afp

Postala je to tradicija u ZOO Zagreb: nakon što prođu blagdani i uklone se dekoracije kojima je vrt bio ukrašen, njima se pogoste stanari tog vrta. Jasno, samo onim jestivima, a to su u ovom slučaju jelke, i to samo one vrste kojima je zdravo pojesti ih. Ili, u slučaju velikih mačaka, ne ih nužno imati na meniju, ali se odlično zabaviti igrajući se s njima po nastambi. Izvrsno je to za mentalno stanje lavova, a posjetitelji uvijek uživaju videći ih kako se igraju i zabavljaju s nečim novim.

Ove godine će se drvca davati životinjama u petak u 10 sati, kada će borove koji su donedavno resili vrt u nastambu dobiti medvjedi, lavovi, kineski leopardi, serval, prstenastorepi lemuri, vjeverice, merkati i bizoni. Nekima je to hrana, drugima je više zabava. Na taj ih se način, kažu u ZOO, potiče na njihovo prirodno ponašanje.

- Neke će životinje s velikim zanimanjem istraživati vazdazelena drvca, neke će u njima tražiti omiljenu hranu, a velike će mačke uživati u njihovu mirisu - pojašnjavaju iz vrta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 10:58