USKORO U TISKU

U pripremi knjiga Ptice moga grada, a evo što će se sve u njoj naći

Osim tima Međimurske prirode, recenziju knjige odradit će i stručno oko udruge Biom
 Stefan Rotter/Imago Stock&people/Profimedia

Ptice moga grada radni je naslov knjige u čijoj pripremi posljednjih nekoliko mjeseci intenzivno radi stručni tim Međimurske prirode. Inicijativa za knjigu potječe od Grada Mursko Središće s obzirom na to da će knjiga sadržavati autorske fotografije iz bogate dugogodišnje zbirke fotografa Dražena Vinka Novaka zvanog Vinac iz Peklenice.

Uz profesionalnu fotografiju, za svaku vrstu opisane su zanimljivosti iz biologije i ekologije, kategorije zaštite i ugroženosti, te su dotaknute mnoge teme važne za poznavanje, zaštitu i očuvanje ptica. Osim tima Međimurske prirode, recenziju knjige odradit će i stručno oko udruge Biom.

- Ova je knjiga svojevrstan “ornitološki vodič za laike” i cilj joj je zainteresirati prosječnog čovjeka, Međimurca, za istraživanje velikog bogatstva ptičjeg svijeta koji nas svakodnevno okružuje. Vjerujemo da će to biti mali, ali važan doprinos poznavanju faune ptica Međimurja - poručuju iz Međimurske prirode.

Izlazak knjige iz tiska planiran je za Međunarodni dan bioraznolikosti i Dan zaštite prirode u RH koji se obilježava 22. svibnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 07:19