UDRUGA BIOM

U subotu se na Savici održava promatranje ptica: ‘Besplatno je, ponesite dalekozore ako ih imate‘

U slučaju kiše, druženje se odgađa, ali će se svakako održati u nekom drugom terminu

Promatranje ptica

 Damir Krajac/Cropix

Udruga Biom organizira još jedno promatranje ptica u Zagrebu. ‘Subota na Savici‘ održat će se u subotu 1. travnja, a okupljanje je u Miševečkoj ulici kod HEP toplinarstva u 9 sati. Predviđeno trajanje je 2-3 sata, no moguće je doći kasnije ili otići ranije. Promatranja su besplatna i namijenjena svim građanima, neovisno o predznanju ili članstvu u Biomu.

Nekoliko priručnika za određivanje vrsta ptica i dalekozora će biti osigurani, ali tko ima svoj dalekozor, neka ga slobodno ponese, poručuju iz udruge.

Promatranja ptica uvijek su dobro posjećena događanja koja okupljaju zaljubljenike u ove životinje, ali i one koji žele nešto naučiti o pernatim stanovnicima grada. Sada je zadnji dobar čas za promatranje - grane još nisu pune lišća, koje ometa promatranje ptica, tako da ih se može i vidjeti i čuti. Građani će moći otkriti mnogo toga zanimljivog o svakoj ptici koju vide, a nakon ovog promatranja će sigurno upamtiti i kako se koja od njih glasa.

U slučaju kiše, kažu iz udruge, promatranje se odgađa, a o novom terminu će sve zainteresirane obavijestiti preko svoje web stranice i Facebooka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 04:51