TJEDAN ‘NEVIDLJIVIH‘ PASA

U zagrebačkom skloništu pokrenuli akciju udomljavanja pasa koje nitko ne želi

Uglavnom su to oni stariji, crni, veliki i oni koji se ne slažu s drugim pripadnicima svoje vrste

Od svojih šest godina, Šapa je već četiri u Dumovcu

 Azil Dumovec

Iz zagrebačkog skloništa u Dumovcu objavili su kako su pokrenuli novu akciju koju su nazvali Tjednom nevidljivih pasa. Riječ je o psima koji nikad nisu pronašli dom - neki su kod njih godinama i njima je azil postao dom, što ne bi trebao biti. Zbog toga su ih odlučili sve, jednog po jednog, predstaviti javnosti, s nadom da bi neki od njih u ovoj akciji mogao biti udomljen,

- U šetnji našim skloništem čut ćete lavež i vidjeti pse kako jure i skaču kraj ograde. Čine sve kako bi privukli vašu pažnju! Takva je većina, no postoje i oni mirni i samozatajni – mnogim našim posjetiteljima nevidljivi. Tjednom nevidljivih pasa želimo ih staviti u vaš fokus. Iza tih su pasa različite priče i različitog su karaktera, no svima je zajedničko da žele imati svojeg čovjeka s kojim će provoditi vrijeme - poručili su iz Dumovca.

Koji su to psi koje nitko ne želi? Uglavnom su to oni veći, oni koji se ne slažu s drugim psima, stariji i - crni. Ima pasa koji spadaju u sve četiri kategorije i zbog toga su već godinama u boksu azila.

- Sklonište bi trebalo biti samo usputna stanica na njihovu putu do trajnog doma, no nevidljivim psima ono mjesecima, pa čak i godinama ostaje mjesto s kojeg gledaju kako se sudbina osmjehuje nekim drugim njuškicama. Dođite, pomozite im, udomite ih - poručili su iz azila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 20:49