TORO JUBILO

Udruga Pobjede: ‘Molimo vas, potpišite peticiju, zaustavite mučenje bikova zbog zabave...‘

Životinjama se na rogove vezuju kugle od katrana ili petroleja, koje se potom zapale
 Ab1/Solarpix/Profimedia

Udruga Pobjede objavila je apel u kojem moli ljude da potpišu peticiju protiv održavanja Toro Jubilo utrke u Španjolskoj. Ona se svake godine održava u Medinaceliju, gradiću provincije Soria.

- U drugom vikendu studenog, kugle od ljepljive crne tvari izrađene od katrana ili petroleja, nabijaju se biku na rogove i zapale. Bik se tada pušta na ulice i ne može ništa osim trčati okolo u boli, zabijajući se u zidove pokušavajući ugasiti vatru. Agonija koju mora prolaziti nezamisliva je. Te vatrene kugle dugo gore, spaljuju mu rogove, oči i tijelo i uzrokuju ogroman stres – dok gledatelji navijaju i trče oko njega - napisali su.

image
Animalianaturalis// Swns/Profimedia

Nakon što utrka završi, jadne životinje, koje su malo manje od sat vremena paničarile s plamenom na glavi, odvedu na klanje. Njihovo meso se priprema i onda ga muškarci koji su bika dražili dobiju kao svojevrsno priznanje zbog uloženog truda kako bi se utrka mogla održati.

Organizacije za zaštitu životinja godinama Španjolskoj prigovaraju vezano za nehumano postupanje prema bikovima, koje se zlostavlja i ubija samo zbog zabave.

Peticija se može potpisati ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 22:00