SLAVONIJA

Udruga pokrenula peticiju: ‘Dajte konačno izgradite sklonište za napuštene životinje!‘

Za sada su prikupili 1500 potpisa građana koji se slažu s njima da je trenutna situacija neizdrživa

Ilustracija

 Ngela Macrio/Alamy/Alamy/Profimedia

Udruga za zaštitu životinja Sirius pokrenula je peticiju za izgradnju skloništa za napuštene životinje u Požegi. Na taj su se čin odlučili zbog situacije u kojoj se godinama nalaze, a koja se unatoč njihovim naporima nije nimalo popravila.

U peticiji, koja je do sada skupila 1500 potpisa, napisali su kako svaki dan svjedoče napuštanju i zanemarivanju životinja u Požegi, ali i cijeloj Požeško-slavonskoj županiji.

- Sirius svakodnevno zaprima dojave o napuštenim životinjama, najčešće psima koje zbrinjavaju po vlastitim domovima. Volonteri udruge mole sugrađanke i sugrađane da se svi ujedinimo i inzistiramo na izgradnji skloništa za napuštene životinje. Na izmaku smo snage i ovo je vapaj za pomoć, domovi su nam puni zbrinutih pasa i mačaka. Naš rad u budućnosti čini se nemogućim bez skloništa za napuštene životinje - napisali su u peticiji.

Situacija im je jednaka kao u gotovo svim udrugama diljem naše zemlje, koje muku muče s nedostatkom institucionalizirane podrške te velikim brojem napuštenih životinja.

Peticija se može potpisati ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 13:30