IMAJU ZEMLJIŠTE

Udruga Prava šapa krenula u posao: ‘Želimo sagraditi azil za mačke, trebamo vašu pomoć!‘

Javili su se i arhitekti, statičari i električari, koji će svoj dio posla odraditi besplatno, ali potrebno je još 17 tisuća eura

Mačka Korana na pregledu kod veterinara
 

 Prava Šapa

Tri volontera, gomila spašenih mačaka i veliki san. Tako bi se ukratko dao opisati rad zagrebačke udruge Prava šapa. Njihov veliki san? Napraviti sklonište za mačke. Pritom ne očekuju pomoć ni od kakvih vlasti, jer kažu da im nikad iz nijednog proračuna ništa nije došlo, nego od onih koji ih podržavaju od osnutka, a to su njihovi pratitelji i donatori.

Zemljište je od svoje ušteđevine kupila predsjednica udruge i sad je pred njima ogroman posao. Imaju više od 30 tisuća na Facebooku, pa se nada da će se oni uključiti i podržati njihov san. Pozvali su i one koji mogu donirati svoje znanje ili rad da im se također jave. Svaka je pomoć dobrodošla - nema premalene donacije.

- Najveća hvala onima koji su pomogli, ali još smo daleko od iznosa dovoljnog za uređenje. Nedostaje nam još 17 tisuća eura. Javili su se i arhitekti, statičari, električari...Kad se prave šape slože, mačke se ne množe - poručila je Mirna, predsjednica udruge koja je poznata po tome što neće odbiti pomoći nijednoj mački.

Sami smo tome svjedočili - kad smo objavili priču o mački Korani, koju smo tako nazvali jer je pronađena uz prostorije Jutarnjeg lista u Koranskoj ulici, nitko se nije javio za nju jer je FeLV pozitivna. Danima smo tražili smještaj, ali su nas svi odbili. Troje volontera Prave šape je reklo da im dovedemo Koranu, da će oni pomoći.

Ona se trenutno oporavlja kod njih i daju sve od sebe da joj bude dobro. Ona, od koje su svi odustali.

Svi koji mogu pomoći Pravoj Šapi da sagrade sklonište kako bi pomogli mačkama poput Korane, od koje je svijet digao ruke, mogu to učiniti na broj računa IBAN HR5123400091110716144, Više informacija može se naći na njihovom Facebooku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. lipanj 2024 13:28