PRAVA ŠAPA

Udruga zamolila za pomoć u vrećicama za mačji pijesak, iz Grada došla - odbijenica

Iako već 12 godina obavljaju lavovski posao, sad nisu sigurni kako će nastaviti s radom

Ilustracija

 Axel Bueckert/Alamy/Alamy/Profimedia

Zagrebačka udruga Prava šapa, koja pomaže mačkama, našla se u problemima. Njeni volonteri užasnuti su skorim uvođenjem vrećica za otpad koje će se plaćati i kažu, uskoro će tražiti donacije da bi mogli kupiti - vrećice! Kažu kako su zbog podrške i donacija svojih pratitelja uspjeli izliječiti, kastrirati i udomiti na desetke tisuća mačaka.

- Kroz cijelo to vrijeme grad Zagreb (čije ulične mačke spašavamo, vodimo veterinaru, plaćamo račune, kastriramo vašim novcem) nije dao niti jedne kune, niti nas podržao na bilo koji način. Mačke u Zagrebu su potpuno nezbrinute, ne postoji nikakvo sklonište, a kamoli ono koje bi radilo za dobrobit mačaka, mačke su osuđene na cestu i mogućnosti volontera te milost građana koji vole mačke.

Sve te spašene mačke držimo u svojim stanovima, vodimo ih veterinarima koji su prilagodili cijene svojih usluga za ničije mačke i plaćamo sve veterinarske troškove, hranu i pijesak (većinom pelete) isključivo donacijama građana - napisali su u objavi na Facebooku.

Iako već 12 godina obavljaju lavovski posao, sad nisu sigurni kako će nastaviti s radom. Volonterke su se obratile gradu i zamolile ih da im poklone dio vrećica, no oni su ih odbili.

- Napisali su da grad jako cijeni naš trud i zalaganje i da se možemo iduće godine prijaviti na natječaj za udruge da nam odobre neke novce... Da tim novcem onda što?, Kupujemo vreće za smeće i punimo gradski proračun nazad Da nije tragično, bilo bi komično. Uz sve to, cijena peleta je porasla 100 posto. Hoće li nam stvarno jedan od najvećih troškova sada biti mačja nužda?! - pitaju se volonterke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 18:05