UDRUGA BIOM

Umjetnički kalendar za 2024. godinu mlada umjetnica posvetila je - pticama

U proizvodnji ne proizvodi otpad niti nepotrebno troši energiju

Ilustracije s kalendara

 BIOM

Ivana Miloš je grafička umjetnica, ilustratorica i spisateljica koja živi u Beču. Prošle godine bila je stipendistica Nacionalnih parkova Austrije i jedna je od osnivačica austrijske udruge Dunjiva Kollektiv, koja se bavi povezivanjem umjetnosti i prirode i radi na građenju mostova između tih sfera. Ova umjetnica već nekoliko godina stvara vlastita grafička izdanja u obliku razglednica i plakata, te od prošle godine izrađuje vlastite kalendare u malim umjetničkim edicijama.

Ivana godinama prati rad udruge Biom i raduje se inicijativama udruge.

- Iznimno mi je drago što postojite i bavite se temama kojima nedostaje pozornosti, a koje su i više nego esencijalne za sve, ama baš sve nas, kojoj god vrsti pripadali, kao i za naše zajedničko postojanje - poručila je.

Svi radovi Ivane Miloš vezani su uz prirodu i izrađeni ekološki održivim tehnikama. Poglavito koristi specifičnu tehniku rizografije, ekološkog tiska nalik sitotisku koji koristi boje na biljnoj bazi, te ne proizvodi otpad niti nepotrebno troši energiju. Tom tehnikom izradila je svoj novi kalendar, za 2024. godinu, koji je posvetila – pticama! Kalendar se može kupiti na web stranici udruge BIOM.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 09:09