OPREZ!

Upozorenje s Veterinarskog fakulteta: ‘Počele su ljetne vrućine, pazite na ljubimce!‘

Već su im počele na liječenje dolaziti životinje koje iznimno pate zbog visokih temperatura
 Stock4b-royaltyfree/Imagesource/Profimedia/Stock4b-royaltyfree/Imagesource/Profimedia

Na Facebook stranici Veterinarskog fakulteta u Zagrebu osvanulo je upozorenje vlasnicima ljubimaca vezano za visoke temperature zraka. Najavljeni toplinski val koji nam uskoro stiže donijet će još više temperature, koje bi mnoge životinje mogle koštati života.

- Započele su ljetne vrućine zbog čega su u Sveučilišnu veterinarsku bolnicu počele pristizati životinje, najčešće psi, koje pate od toplinskog udara. Stoga Vam donosimo kratke upute kako prepoznati i spriječiti toplinski udar. Olakšajmo ljubimcima ovaj period visokih temperatura zraka - napisali su uz dvije slikovne obavijesti.

Na prvoj se nalaze informacije o tome koji su simptomi toplinskog udara, kao i koje životinje su mu sklonije. Vlasnici brahicefaličnih pasmina, dugodlakih, kao i oni koji žive sa štencem ili seniorom, moraju biti posebno oprezni.

Na drugoj se nalaze savjeti u koje je doba najbolje odlaziti u šetnje, ali i da moraju ograničiti fizičku aktivnost ljubimca te im osigurati dovoljno vode. Još jednom su napomenuli kako nikada i ni u kojim okolnostima psa ili mačku ne smijemo ostaviti u automobilu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 15:25