JEZIV PRIZOR

Užas na Savskoj Opatovini: Volonterka pronašla napola zakopanog psa, glava mu virila iz zemlje

Tijekom dana trebao bi na teren izaći komunalni redar, a iz udruge koja je pronalazak prijavila nadaju se da će doći i policija
 Udruga Merida

Bio je to šokantan prizor, kojeg je u srijedu popodne na zagrebačkoj Savskoj Opatovini zatekla volonterka udruge Merida. Riječ je o psu koje je netko zakopao u zemlju, no glava mu je ostala iznad zemlje. Ne treba ni reći da se žena šokirala, no odmah je provjerila je li kojim slučajem životinja ipak živa. Nije bila.

Predsjednica udruge Merida odmah je nazvala 112, a oni su je spojili s komunalnim redarom. On joj je obećao da će u četvrtak prije podne doći po nesretnu životinju.

image
Udruga Merida

- Mislim da bi bilo veoma važno da s njim dođe i policija. Da se odmah vidi ima li pas čip i da se tijelo pošalje na obdukciju. Važno je znati je li životinja umrla prirodnom smrću, pa ju je netko samo htio zakopati ili ju je netko ubio. Ono prvo mi baš nema smisla, jer ne znam zašto bi netko psa zakopao i ostavio mu glavu, ako je riječ o tužnom vlasniku - kaže nam volonterka Meride.

Ako je riječ o nasilnoj smrti, Kazneni zakon predviđa kaznu do godine dana zatvora za usmrćivanje životinje. Naravno, samo ukoliko se pronađe vlasnik, što je bez čipa gotovo nemoguća misija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 06:44