TUGA

Vatrogasci iz Istre oprostili se od svojeg potražnog psa: ‘Hvala ti na svemu!‘

Sudjelovala je na svim potragama za nestalim osobama u Istri i u potresom pogođenim područjem Petrinje

Sky s kolegama

 JVP Pula

Gubitak psa nikad nije lako za preboljeti, bez obzira na to je li on član obitelji ili kolega. Znaju to pripadnici raznih službi diljem naše zemlje koji imaju pse u svojim redovima i koji se suočavaju s njihovim gubitkom.

Trenutno to proživljavaju pripadni Javne vatrogasne postrojbe iz Pule, koji su se preko društvenih mreža oprostili od jedne svoje kolegice. Nije to bio lak rastanak, jer su zajedno bili u mnogim situacijama, gdje su pomagali drugim ljudima. Kujica Sky je voljela svoj posao i nikad joj nije bilo teško krenuti u akciju. Nekad se morala na užetu spuštati iz helikoptera, drugi put je pretraživala ruševine... Bila je veoma smirena, koncentrirana i posvećena svom poslu.

- Tužnog srca moramo se oprostiti od našeg potražnog psa Sky koja je jučer uginula. Sudjelovala je na svim potragama za nestalim osobama u Istri i u potresom pogođenim područjem Petrinje. Također je prošla sve obuke i sudjelovala na brojnim međunarodnim vježbama traganja i spašavanja. Hvala ti na svemu - napisali su vatrogasci u objavi na Facebooku.

image

Sky s kolegama

JVP Pula
image

Emanuel Krstulović i Sky nakon što su dobili licencu K-9 vatrogasnih timova

JVP Pula
image

Sky se spuša iz helikoptera

JVP Pula
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 12:11