JEZIV SLUČAJ

Veterinarska inspekcija obavila nadzor u skloništu u Belom Manastiru, evo što su zaključili

Članak zakona koji je prekršen odnosi se na zlostavljanje životinja te predviđa i zatvorsku kaznu

Ilustracija

 Oleksii Karamanov/Tetra Images/Profimedia

Nakon što je snimka napada više pasa na jednog u skloništu u Belom Manastiru objavljena, a Jutarnji prvi objavio priču o tome što se dogodilo, nadležne institucije su krenule u kontrolu.

- Veterinarska inspekcija Državnog inspektorata je obavila inspekcijski očevid u predmetnom skloništu na okolnosti pojave uznemirujućeg snimka na društvenim mrežama. Slijedom utvrđenog pokrenut će se kazneni postupak protiv odgovornih osoba u skloništu pred Općinskim državnim odvjetništvo sukladno članku 205. Kaznenog zakon - poručili su nam iz inspekcije.

Članak 205. zakona kaže kako se osoba koja teško zlostavlja ili usmrti životinju može kazniti boravkom u zatvoru do godine dana, a ako to učini iz koristoljublja, i dvije godine. Nije poznato koja će se točno kazna tražiti i hoće li za ovu situaciju za psima odgovarati osoba koja je tog dana bila dežurna u skloništu ili pak vlasnik skloništa Vinko Benić.

Podsjetimo, još 2018. Ministarstvo poljoprivrede najavilo je zatvaranje ovog skloništa, nakon što je snimljeno kako pas jede leš drugog psa. No, ništa se nije dogodilo. Ministarstvu smo poslali upit vezano za to, no njihov odgovor još uvijek nismo dobili.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 22:24