BOLESNO

VIDEO: Nisu mogli pronaći dobre zidare, pa su odlučili moliti boga za pomoć i žrtvovati kravu

Policija istražuje muškarce koji su umiješani, no oni tvrde kako su imali dobre namjere
 Social Media/ East2west News/East2west News/Profimedia

"Krava je na krovu zgrade, molim vas, dođite!". Takva je bila dojava, a policija je odmah nakon toga izašla na teren provjeriti što se događa. Kad su im građani javili da je netko kranom na krov zgrade podigao kravu, koja je veoma živa i veoma uplašena, mislili su da to nije ozbiljno. No, ispostavilo se da je to točno te da je krava podignuta na krov kako bi mogla biti žrtvovana.

Mjesto radnje je Nur-Sultan, glavni grad Kazahstana. Životinji su zavezane noge, pa je tao podignuta u zrak sve do visine osmog kata. Voditelj radova na toj zgradi, Olzhas Eselain, policiji je rekao kako su motivi iza ove nakaznosti zapravo dobri. Pod tim je mislio na činjenicu da je nisu digli gore kako bi je zaklali iz zabave, nego zato što je investitor imao problema s pronalaskom zidara, pa je naumio žrtvovati kravu kako bi mu bog pomogao da pronađe dobre radnike. Da, uobičajena praksa u 21. stoljeću - kad nema radnika, burza ne pomaže, ali klanje krave na krovu daje vrhunske rezultate.

- Žrtvovali smo je i pročitali molitve. Onda smo je raskomadali i dali meso ljudima koji su gladni - rekao je predvodnik rituala, izvjesni gospodin Yesenalin za Daily Mail.

Na snimci koju su prenijeli mediji vide se zadnje sekunde životinje, koja se pokušava osloboditi. Muškarac koji se čuje na toj snimci nagađa da će radnici kravu skuhati za ručak, no žena nagađa kako će je zazidati, ali ne razumije ništa. No, nijedno nije bilo u pravu.

Policija trenutno istražuje je li bilo elemenata okrutnosti prema životinjama, što je u toj državi kršenje kaznenog zakona. Glasnogovornica policije potvrdila je kako će se poduzeti daljnji koraci u skladu za zakonima Republike Kazahstana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:44