APEL

Volonterki udruge Lajka izgorjela kuća, skuplja se pomoć za nju i spašene životinje

Najpotrebniji su privremeni ili trajni domovi za pse ili mačke, no potrebno je još mnogo toga

Jedna od bivših štićenica udruge Lajka

Prije četiri dana u kući volonterke Udruge Lajka, smještenoj u Novigradu Podravskom u Koprivničko-Križevačkoj županiji, planula je vatra. Vlasnica kuće upravo je bila u šetnji sa psima o kojima udruga brine, kada ju joj javili za požar. Odmah je pojurila doma. Jedan njen susjed je, videći dim, provalio i pustio van sve pse koji su bili u kući. No, pet malenih štenaca je preminulo od rovanja dumom, a srce jedne odrasle kujice nije izdržalo.

- Požar je krenuo iz kuta sobe. Za sve je kriv produžni kabel prije grijaćeg tijela... Dan u kojem je otišla iza duge naša duša Kia i požar poharao dom odnijevši pet života je Lajkin armagedon... Njih pet je ugušio dim, mene guši tuga i krivica. Ne mogu to opisati.

Svi psi u utočištu su ok, šetali su tu noć naokolo jer, saznavši da kuća gori kad sam bila s njima u šetnji, ostavila sam ih i odjurila doma. Vratili su se tu noć svi osim dvoje, i oni će, sigurna sam. Što reći, osim, ne daj, Bože, nikome ovakvog zla - objavila je vlasnica kuće, koja je predsjednica udruge.

U pomoć su joj odmah priskočili iz brojnih udruga, tako da je 14 pasa otišlo na privremeni smještaj. No, još uvijek je puno toga potrebno, uključujući i privremene ili trajne smještaje za pse i mačke. Marina je ostala bez svega, pa su potrebni hrana za nju, ali i životinje, higijenske potrepštine, dekice... Donacije se može uplatiti i na broj računa HR9123400091111093724.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:53