KNJIŽNICA DUGAVE

Wanda Galaxy junakinja je izložbe i ona poručuje: ‘Crne mačke su zakon!‘

Fotografije nastale mobitelom moći će se pogledati od 14. veljače do 11. ožujka
 Valerija Bebek

U mjesecu ljubavi i mačaka na najspokojnijem mjestu na svijetu - među policama knjižnice - izložene su fotografije jedne malene i čupave galaksije ljubavi - mačke Eande. Izložba je otvorena u zagrebačkoj Knjižnici Dugave od 14. veljače do 11. ožujka.

Wanda Galaxy je udomljena maca koja je strpljivo ili manje strpljivo pozirala pred objektivom, pristanak na javno eksponiranje dala je kako bi pomogla svim napuštenim (crnim) šapama u potrazi za domom, ali i svim ljudima kojima treba ljubav.

Fotografije izložene na izložbi nastale su isključivo mobilnim aparatom, a objavljene su na Instagram profilu Wanda Galaxy.

- Svakom novom objavom borimo se protiv nepravedne marginalizacije crnih mačaka i životinja koje su u ovom svijetu klikova i lajkova stigmatizirane kao neatraktivne za fotografiranje i društvene mreže. E pa itekako su predivne i Instagramične - poručuje autorica fotografija Valerija Bebek.

image
Valerija Bebek

Ova izložba zamišljena je kao interaktivna, Wandu Galaxy zanimaju priče kako su drugi ljubimci došli do svojih obitelji i koje su njihove najveće fore, kako oni pokazuju ljubav svojim ljudima i obrnuto! A pogotovo je zanimaju poruke onih koji više, ili još uvijek, nemaju svoje ljubimce. Svi koji to žele mogu ostaviti poruku za Wandu Galaxy! U Knjižnici Dugave za vrijeme izložbe ‘Galaksija Ljubavi‘ nalazi se kutija za pisma, osim toga 0/24 otvoren je i sandučić na Instagramu gdje prima digitalne poruke.

Wanda Galaxy rođena je sredinom svibnja 2018., pronađena je kao mače staro oko četiri tjedna kako napuštena mijauče iza nekoliko metara drva u Sinju. Zahvaljujući dobroti njezine nalaznice Melite, Wanda je spašena, nakon čega je ubrzo otputovala u Zagreb. Uskoro postaje internacionalni cat meowdel na Instagram profilu WandaGalaxy okuplja malu, ali neodoljivu zajednicu maca-prijatelja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 13:53