BESPLATNO

Zanimaju vas noćni leptiri? Onda svakako morate posjetiti Noć koja je posvećena baš njima

Prijava nije potrebna - dovoljno je samo doći oboružan svjetiljkom, sredstvom protiv komaraca i obučen u topliju odjeću

Ilustracija

 Raj Kamal/Robertharding/Profimedia

Noć noćnih leptira održat će se u petak 22. rujna u 19.30 sati na prostoru oko lovačkog doma Donja Zdenčina, Klinča Sela. Voditelj radionice bit će lepidopterolog Stanislav Gomboc, a događaj organizira Javna ustanova Zeleni prsten Zagrebačke županije.

- Cilj manifestacije je približavanje čarobnog svijeta noćnih leptira široj javnosti, Do sada je na području županije zabilježeno preko tisuću vrsta noćnih leptira a ima ih sigurno više. Dođi i pomozi nam pronaći neke vrste koje do sada nisu zabilježene - poručuju organizatori.

Noćni leptiri izuzetno su raznolika i mnogobrojna skupina. Velik broj vrsta odlikuje se žarkim i zanimljivim bojama, različitim oblicima tijela i krila, kao i samom veličinom. U noćne leptire spadaju najmanji i najveći leptiri na području Europe. Za njihovo privlačenje postavljaju se svjetlosne piramide na kojima se sakupljaju ovi maleni noćni letači.

Prijava nije potrebna. Dovoljno je samo doći oboružan svjetiljkom, sredstvom protiv komaraca i obučen u topliju odjeću. Ako bude padala kiša, druženje se odgađa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2023 08:02