BIROKRACIJA

Zašto azil u Puli još uvijek nije otvorio svoja vrata napuštenim ljubimcima?

Radovi su koštali gotovo šest milijuna kuna, a trebao je prve čupavce primiti još krajem prošle godine

Ilustracija

 Nikola Vilic/Cropix

Azil u Puli je trebao biti svečano otvoren krajem prošle godine, no to se nije dogodilo. Onda je najavljeno da će se to dogoditi ove jeseni, ali je otvorenje opet odgođeno. Sklonište je izgrađeno, sve izgleda dobro, no zapelo je na - potrebnim dozvolama koje mora izdati Ministarstvo poljoprivrede.

Kako doznaje portal Istra24, nadležno ministarstvo još uvijek nije dobilo zahtjev da odobre otvorenje azila. Dok zahtjev nisu dobili ne mogu mu ni udovoljiti, što znači da sve što je izgrađeno i uređeno - stoji posve prazno.

Pročelnicu Upravnog odjela za društvene djelatnosti i mlade Ivanu Sokolov novinari su pitali zašto Ministarstvo još uvijek na stol nije dobilo zahtjev Ona je rekla da je za sve faze koje vode do traženja zahtjeva trebalo vremena. Jedan od uvjeta za traženje odobrenja je i, pojašnjavaju iz Grada, izdavanje uporabne dozvole koje je pak potrebno da bi se sklonište dalo na upravljanje Castrumu.

No, uporabnu dozvolu izdaje upravo Grad Pula.

Azil se sastoji od zgrade skloništa, veterinarske prakse i glavne zgrade u kojoj se nalaze prostorije za izolaciju životinja, pripremanje hrane, skladišni prostori, prostorije u kojoj će se životinje kupati. Smještajne jedinice sastoje se od 22 natkrivena boksa. Radovi su koštali gotovo šest milijuna kuna

Vrijednost radova prvotno je ugovorena na 4,7 milijuna kuna, no zbog krize, skupljih izvođačkih radova, cijena je skočila na pet milijuna i 895 tisuća kuna.

Psi i mačke bez doma i ove će zime svoje njuškice od hladnoće čuvati uglavnom kod volontera i volonterki. Jer, poznato je da su kapaciteti kod udruga za zaštitu životinja uvijek popunjeni, a da se broj napuštenih životinja nikada ne smanjuje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 11:08