ZAGREB

Želite nakon posla promatrati ptice? Ili vam je to draže vikendom ujutro? Može oboje!

Udruga Biom ponovno organizira promatranje u parku Maksimir te na jezeru Savica
Promatranje ptica u organizaciji Udruge BIOM
 Damir Krajac/Cropix

Čak dva promatranja ptica organiziraju se u Zagrebu idućih dana, a sve pod vodstvom udruge BIOM. Prvo je noćno, namijenjeno onima koji nakon posla mogu stići u park Maksimir i promatrati ptice. Njihovo druženje počinje u četvrtak u 18 sati, a namijenjeno je onima koji žele saznati koje su životinje aktivne noću i što rade, kao i kako su se prilagodile životu u mraku.

Broj sudionika je ograničen, pa se treba online prijaviti, a svi koji ti učine dobit će informacije na mail o točnom mjestu sastanka.

Oni koji ne stignu u četvrtak, mogu u subotu ujutro, u 9 sati, otići na jezero Savica. Okupljanje je u Miševečkoj ulici, kod HEP Toplinarstva.

- Molimo vas da ponesete svoje maskice, a mi ćemo pripremiti dezinfekcijska sredstva. Sva oprema će biti dezinficirana i spremna. Predviđeno trajanje je 2-3 sata iako nas možete napustiti bilo kada, kao i pridružiti nam se naknadno. Promatranja ptica su besplatna i namijenjena svim građanima, neovisno o predznanju ili članstvu u Biomu. Nekoliko priručnika za određivanje vrsta ptica i dalekozora će biti osigurani, ali tko ima svoj dalekozor, neka ga slobodno ponese - kažu iz udruge.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:15