4. LISTOPADA

Želite sa psom u muzej? Evo gdje ga ubuduće možete povesti sa sobom...

U deset sati će se na ulazna vrata staviti znak da je riječ o ustanovi koja je dostupna četveronošcima

Ilustracija

 Paul Doyle/Alamy/Profimedia

Od Svjetskoga dan zaštite životinja 4. listopada psi su dobrodošli u Muzej grada Zagreba. Time će se taj muzej pridružiti nekolicini hrvatskih i sve brojnijim svjetskim muzejima koji su vrata otvorili ljudima koji dane provode u društvu čovjekovog najboljeg prijatelja.

U 10 sati ulazna vrata Muzeja obilježit će znakom „psima dostupan muzej“ te će primiti prve posjetitelje u pratnji pasa. Za dlakavce će biti spremne poslastice, jer to je njihov praznik. Koja su pravila? Psi moraju biti na povodcu, a ako nešto obave u prostorima muzeja, moraju to počistiti i reci zaposlenicima. No, kažu oni, bez straha, jer su svi svjesni činjenice da se ovakve male nezgode znaju svima dogoditi.

- Mjesec dana prije preuzimanja nove dužnosti u Muzeju grada Zagreba, kao predsjednica Udruženja slovenskih muzeja koordinirala sam i na Međunarodni dan muzeja predstavila nacionalni projekt „Psima dostupan muzej“. Kao vlasnica dva psa i kao muzealka, sretna sam da su zaposlenici muzeja sami predložili i podržali uvođenje dostupnosti muzeja vlasnicima pasa kaže ravnateljica Aleksandra Berberin Slana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 11:18