UZNEMIRUJUĆI PRIZOR

Žena tek rođene mačiće utopila u kanti s vodom, jedan se uspio spasiti zahvaljujući čudu

Volonterka udruge Prava šapa odlučila je ženi objasniti da je to kazneno djelo

Maleni trenutku pronalaska

 Udruga Prava šapa

Volonteri udruge Prava šapa bili su prije nekoliko dana u jednom dvorištu u zagrebačkom Lučkom. Došli su tamo da bi ulovili nekoliko mačaka zbog kastracije. Usput su, kako to i inače rade, pitali je li neka od tih mačaka nedavno imala mlade. Starija gospođa, u čijem su dvorištu bile, rekla je da se to dogodilo, ali su svi malci stradali. Razlozi? Mnogi njih: neki su pokisli i razboljeli se, druge su napali i usmrtili mačori, treće su odnijele vrane...

Kako god, mačića nema, ali volonterke mogu uloviti i na kastraciju odnijeti sve odrasle mačke, s tim žena nije imala nikakvih problema.

- No, u trom trenutku mi se učinilo da sam čula tihi i slabi mijauk mačića. Kad sam ženi rekla da ih očito negdje ima, pogledala me i rekla da će provjeriti. Otišla je u spremište u vrtu, odakle je zvuk dolazio, ispremetala stvari i rekla da ga nema. Ja sam potom i otišla i našla malenog, tigrasto sivog, sakrivenog među daskama, na izmaku snaga. Uzela sam i njega i njegovu majku - priča volonterka i dodaje kako su u kantama koje je žena micala bili potopljeni, mrtvi mačići u kanti vode.

image

Mačiči koje je žena pobacala u kantu s vodom

Udruga Prava šapa

- Ovaj jedan joj je nekako promaknuo jer je imao sreće da nema bijele dlake na sebi i da joj slabi vid. Mogla sam početi urlati na nju i zvati policiju, koja ne bi napravila ništa. Znala sam da u dvorištu ima još skotnih mačaka. Moram ih pohvatati prije nego se omace. Rekla sam joj, smireno ali ozbiljno, da znam sto je napravila i da su takve stvari sada kažnjive zakonom. Uzela sam komad papira i zapisala joj velikim brojevima svoj broj. Da ako ikad više vidi, čuje, nasluti ili sanja bilo kakve mačice, uzme mobitel, a ne kantu u ruke. I da ću se zadržavati u kvartu dok ga "ne riješim", uključujući i njene mačke - dodaje volonterka.

image

Jedini preživjeli mačić i njegova majka

Udruga Prava šapa

Kazneni zakon za usmrćivanje životinje predviđa zatvorsku kaznu do godine dana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 01:38