LAKO I JEFTINO

Evo kako se učinkovito riješiti stršljenova: Neotrovna, bezopasna metoda koja je oduševila svijet

Svoje je iskustvo podijelila na društvenim mrežama, gdje su joj se javili mnogi koji su i sami napravili isto

Stršljen

 Vojko Basic/Cropix

Stršljenovi su ona vrsta životinja koju ne želimo u svojoj blizini. No, mi na VauMijau ne zagovaramo nasilne metode, koje završavaju smrću ovih insekata, tako da nas je oduševila ideja da se protiv njih bori - inteligencijom. Odnosno, zavaravanjem.

Stršljenovi su, naime, teritorijalni. Ako vide da je na nekom području sagrađeno gnijezdo i da tamo žive pripadnici njihove vrste, neće im smetati, nego će svoje gnijezdo podići dalje od tog područja. Dakle, najbolje je ‘nabaviti‘ gnijezdo - jasno, ne ono puno stršljenova, nego umjetno.

Jedna korisnica Facebooka objavila je fantastičnu ideju: ona je isplela okrugli oblik, koji, kad se objesi, podsjeća na gnijezdo. Ne samo nas, nego očigledno i njih, jer otkako je okačila svoje pletivo, nema više stršljenova. Prije je muku mučila s njima i nema metode koju nije isprobala, no nijedna joj nije pomogla da se riješi neželjenih cimera. Nevjerojatno, ali ova jest.

Svoje je iskustvo podijelila na društvenim mrežama, gdje su joj se javili mnogi koji su i sami napravili isto i na taj se način riješili neželjenog društva ovih insekata, koji se sada drže podalje. Za one koji nisu vješti u pletenju, nevjerojatno, ali na internetu se mogu kupiti lažna gnijezda, koja treba samo postaviti. Koštaju 24 dolara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. ožujak 2024 23:48