VIDEO

Kako mački dati tabletu? Ova TikTokerica ima najjednostavniju metodu...

Snimka je pogledana milijun puta, tako da je očigledno kako se mnogi vlasnici još uvijek muče u tim situacijama

Ilustracija

 Pengguang Chen/Panthermedia/Profimedia

Vlasnici pasa često uopće ne znaju koliko su sretnici. Kada svojim ljubimcima daju tablete protiv unutarnjih nametnika (ili neke druge), najčešće je dovoljno umotati ih u kakvu finu poslasticu. Kod nekih pasa to ne pomaže, ali onda im treba jednostavno otvoriti usta i unutra ubaciti tabletu, koju će progutati.

Teorijski, isto vrijedi i za mačke. Ne ono prvo, jer nema nikakve šanse da će mačka pojesti tabletu, bez obzira na to u kakav komadić hrane je vlasnici sakrili. Mislimo na ono drugo - teorijski, i mački se tableta daje tako da joj se stavi na korijen jezika i potom zatvori usta. No, lako je to napisati, a teško izvesti.

Najprije zato što će većina mačaka pokušati ugristi. Često će i uspjeti. Osim toga će se migoljiti, a pošto su im usta manja od psećih, neće biti lako pogoditi korijen jezika. Neki se tome dovijaju tako da koriste pincetu, a drugi imaju trikove kako ne gurati tabletu duboko u usta, nego biti uporan i pratiti što mačka radi s jezikom. Jedan takav video skupio je milijun pregleda na TikToku, čime pokazuje koliko je ta tema uvijek aktualna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 16:22