VIDEO

Kako postaviti lovku za mačke? Nije teško, a na ovih par stvari treba pripaziti...

Ona se koristi kada životinja ne želi prići čovjeku, a mora se uloviti
 -/Ardea/Profimedia

Kada se radi o slobodnoživućim mačkama koje se iz nekog razloga mora uloviti (obično je to zbog odlaska veterinaru), a one nisu dovoljno pitome da bi prišle ljudima, koriste se lovke. Mačka uđe u nju, vrata se zatvore i ne može van.

Zbog toga je jedna volonterka koja pomaže mačkama snimila kako ta lovka točno funkcionira. Kaže, nije to bauk i korištenje je veoma jednostavno. Jasno, bilo bi lakše da je mačka dovoljno pitoma, no često nema drugog rješenja. Lovke se najviše koriste da bi se mačke ulovile i odvele na kastraciju, nakon čega se vraćaju na svoj teren.

- Poželjno je da je maca gladna da se lakše odvaži ući, a posebno učinkovito za namamiti je staviti sardine u ulju i nakapati nokolo. Može se koristiti i pečena piletina, ko i druge vrste hrane koje jako mirišu. Lovku treba pokriti dekicom ili kod postavljanj ili odmah čim se maca ulovi. To se radi da je se umiri, jer se prepadnu - napisala je uz snimku koju je napravila kako bi ljudima objasnila da je princip jednostavan.

Isti se koristi u kod humanih lovki za štakore, samo je riječ o manjim lovkama. Životinja se ulovi i ne može sama izaći, nego joj čovjek treba otvoriti vratašca i pustiti je van.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 12:40