NIJE TEŠKO

Kako razumjeti mačje raspoloženje? Promatrajte joj rep, evo što koji položaj znači

On odaje kako se mačka osjeća i po tome možemo znati kako se treba ponašati u određenom trenutku
 Safwan Abd Rahman/Alamy/Alamy/Profimedia

Mnogi novi vlasnici mačaka nađu se u čudu kada treba razumjeti ponašanje svoje ljubimice i njeno raspoloženje. Kako bismo to ispravno protumačili najbolje je promatrati njihov rep. On odaje kako se mačka osjeća i po tome znamo je li raspoložena za maženje ili je bolje da joj se maknemo s puta.

Rep visoko u zraku znači da je samopouzdana i zadovoljna. Kad je rep podignut, ali je zakrivljen i izgleda poput upitnika, tada to znači da je raspoložena za igru i druženje.

Ako joj je rep usmjeren prema tlu, to je uglavnom loše. Ili su vrlo ozbiljne ili ljutite, pa je najbolje ne pokušavati se igrati s njima. Ako je pak rep podvijen, to znači da je zbog nečega nervozna ili se boji. Ako je veći neko inače, kao da je napuhan, to znači da se boji i da pokušava izgledati veće.

Što se mahanja tiče, treba pomno paziti smjer kretanja. Ako mačka maše naprijed-natrag, ona je tada u strahu od nečega ili je neraspoložena. Ako pak maše lijevo-desno, to znači da je koncentrirana.

Još je jedan položaj kojeg novi vlasnici neće vidjeti odmah, ali bi se s vremenom mogao pojaviti. Preduvjet je, naravno, da čovjek živi s više mačaka. Tada će moći vidjeti da jedna mačka omota rep oko druge i time ona pokazuje kako smatra da joj je druga životinja prijatelj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 02:28