VESNINA PET KUHAONA

Polpete od buče su za prste oblizati! Pardon, mislimo, oblizati se i veselo mahati repom

U ovoj kolumni kuharica nam otkrila svoj recept za jelo koje odlično regulira probavu, a primjeren je i za alergične pse
 Privatni album

Hokaido buču, koju danas već možemo nabaviti u svakom supermarketu, psi obožavaju, a odlična je i protiv proljeva. Sadrži, naime, mnogo vlakana koja reguliraju probavu. Kao i mnogo karotena, blagotvornog za vid, koji će polpetama dati lijepu narančastu boju.

Savjet više: za razliku od većine drugog povrća koje je bolje konzumirati sirovo, povrće koje sadrži mnogo karotena, poput hokaido buče i mrkve, bolje je kuhano jer se karoten otpušta toplinskom obradom.

POTREBNO:

* 200 g mesa hokaido buče

* 1 jaje ili 1 čajna žličica sjemenki lana

* 1 čajna žličica kokosovog ili lososovog ulja

* prstohvat peršina

* dodatak: jetrica ili meso prema izboru

Savjet više: 1 jaje uspješno će zamijeniti 1 čajna žličica mljevenog sjemena, pomiješana s tri čajne žličice vode.

image
Prijedlog za serviranje
Berislava Picek/Cropix

1. Buču skuhajte, ocijedite i protisnite. Možete je oguliti prije kuhanja, no mnogo ćete lakše to učiniti nakon što se skuha.

2. Sjemenke lana možete koristiti kao vezivo umjesto jaja. Prije nego što ih umiješate u protisnutu buču, sameljite ih, potom pričekajte neko vrijeme da se napiju tekućine.

3. U nastalu smjesu umiješajte još čajnu žličicu kokosovog ili lososovog ulja, prstohvat nasjeckanog peršina te prema želji neki pojačivač okusa, poput sirovih jetrica, tune ili nekog drugog mesa koje vaš pas voli.

4. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzijevih. Pekač prekrijte papirom za pečenje, žlicom grabite smjesu i rasporedite je na manje hrpice. Malo ih potapkajte rukom da dobijete polpete.

5. Pecite oko 30 minuta. Kad su polpete pečene, ostavite ih da se ohlade i otvrdnu. Čuvajte ih u hladnjaku i potrošite u nekoliko dana.

Savjet više: Ukoliko vaš pas nije osjetljiv na žitarice i gluten, u smjesu možete dodati žlicu zobenog ili pirovog brašna. S obzirom da znamo da je gluten „ljepilo“, polpete će biti kompaktnije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 17:16