ZDRAVO

Smiju li psi jesti ljuske jaja? Da, ali samo ako su pripremljena na određeni način

Obično nema potrebe nadopunjavati prehranu kalcijem ako m ljubimac jede kvalitetnu komercijalnu hranu
 Daniel Heuclin/Afp/Profimedia

Možda već znate da psi mogu jesti jaja, koja nude brojne zdravstvene prednosti, ali što je s ljuskom? Mogu li psi jesti ljusku jaja? Kratak odgovor je da, ali postoje određene stvari koje biste trebali razmotriti prije nego što ih dodate u prehranu svog ljubimca.

Ako bi vaš pas slučajno naišao na ptičje gnijezdo, progutao bi jaja – ljuske i sve ostalo. Snažne čeljusti i oštri zubi vašeg psa brzo bi srušili krhku ljusku. Ljuska se, s druge strane, ne bi potpuno otopila u probavnom traktu psa. Budući da tijelo šteneta nije bilo u stanju potpuno probaviti tvrdu ljusku, kasnije ćete vidjeti njene dijelove, piše World Dog Finder.

Iako psi nisu izloženi riziku od trovanja salmonelom na isti način kao ljudi, lakše je pripremiti ljuske jaja ako potječu od kuhanih jaja. Ljuske će postati puno krhke, pa će se lakše samljeti u prah.

Budući da se prah lako dodaje u hranu, ljuske jaja u prahu najbolji su način za hranjenje vašeg psa. Ovaj oblik također omogućuje da se minerali iz ljuske jajeta apsorbiraju u probavni trakt vašeg psa.

Ljuske jaja se mogu kuhati na dva načina. Prva opcija je jednostavno skuhati jaja i sačuvati oguljene ljuske. Ljuske se mogu peći i u pećnici.

Zdrave su jer psi iz njih dobivaju fosfor, kalcij i magnezij. Obično nema potrebe nadopunjavati prehranu psa kalcijem ako mu dajete dobro uravnoteženu komercijalnu hranu za pse.To povećava rizik da vaš pas ima previše kalcija u krvi. Međutim, ako psa hranite sirovom hranom, trebat će vam dodaci kalcija. Ljuske jaja izvrstan su izvor i dodatak hrani za pse pripremljenoj kod kuće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 18:37