I TO JE MOGUĆE

Vlasnik kujice podijelio svoje šokantno iskustvo: lovila je štap, a rezultat te igre bio je užasan

Traženje rješenja trajalo je duže od 24 sata. Nesretna ljubimica za to je vrijeme bila jako loše
Ilustracija
 -/Panthermedia/Profimedia

Vlasnici pasa znaju da se njihovim ljubimcima svakoga dana mogu dogoditi deseci raznih povreda, no jedna nije uobičajena. Vlasnik kujice Lune podijelio je svoje neobično iskustvo na Facebooku, kako bi druge upozorio da je takvo što itekako moguće. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

- Ona glupa situacija kad se pitaš kako se to može dogoditi, a dogodi se. Jedna uobičajena svakodnevna šetnja u šumi. Jedno bacanje štapa, igra koju Luna obožava. I nevjerojatna ozljeda.

Naime, kako Luna ne zna normalno trčati već to više nalikuje na utrke pasa, dogodilo se. Štap od dvadesetak centimetara, neki novi ili dio bačenog, u silnom naletu da ga što prije ulovi, završio je u njenom tijelu, kroz usta. I zaustavio se kod lijeve lopatice (što ćemo saznati tek nakon operacije). Cviljenje i pokušaj povraćanja govori da nije dobro. Gledamo u usta, ne vidi se ništa. Luna sve teže hoda, čudno diše. Odlazimo k veterinaru u Rijeci, pregledava je, primjećuje da je vrat natekao i konstatira da je jedan od mogućih razloga zub. Ana ponovo ukazuje da je sigurna da se nešto zapiknulo. Daje joj injekcije (vitamine i antibiotik radi povišene temperature) , šalje doma i naručuje nas sutradan ujutro na kontrolu. Ujutro Luni ništa bolje i odlučujemo se na put za Zagreb, na fakultet.

Primaju nas odmah, vizualni pregled i snimanje ništa ne ukazuje na uzrok otečenosti dišnih puteva. Luna sve teže diše i kirurg predlaže traheostomiju. Ukazuje da može biti privremena opcija ili doživotna. U tom slučaju nema više kupanja, odlaska u šume, visoke trave...

Ili pokušaj kortikosteroidima ublažiti oteklinu. Tražimo malo vremena da odlučimo. Tada dolaze s trećom opcijom: endoskopija. Potpisujemo papire za endoskopiju, odvoze je a mi čekamo. Da saznamo što joj je. Nakon sat vremena dolazi kirurg do nas noseći u ruci štap. 22 centimetra. Koji je bio u njoj... 24 sata. Kaže da nikad u životu nije vidio tako nešto. Da prođe kroz usta ne ostavivši nikakvog traga, ošteti jednjak i zaustavi se u lopatici. Olakšanje! Šok! I dogovor za dalje. Treba sve to očistiti. Sve je puno smeća, zemlje, špranja... šalje nas doma. Čekamo. Vrijeme vise ne prolazi normalno. Minute su sati. I nakon 3 sata poziv. Luna se probudila, sve je u redu - napisao je vlasnik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 01:20