STOP PETARDE

Napuštenoj kujici koja ih je obožavala djeca bacila petardu u njušku: ‘Našli su je ujutro u krvi..‘

Slučaj iz Zaječara potresao je mnoge u regiji, koji duže vremena upozoravaju na ovu vrstu opasnosti za pse

Mila u igri

 Facebook screenshot

Mila je bila malena terijerka koja je živjela u srpskom Zaječaru. Netko ju je u kasno proljeće izbacio na ulicu, a ona je cijelo ljeto provela u centru, igrajući s djecom nogomet. Beskrajno im je vjerovala i voljela ih. Ništa što su djeca napravila njoj nije bilo krivo. Kad je vidjela djecu u zadnjim trenucima života, vjerojatno je bila sretna, kakva je i inače bila u njihovoj blizini. Kad su prema njoj bacili nešto, sigurno je skočila da to ulovi.

Kako neće - pa to su djeca, ona ih voli. Ulovila je to što su joj bacili, terijerski sretna, jer je tako precizna. Tako dobra. Sigurno će joj reći ‘bravo Mila‘ i pomaziti je.

Nažalost, bila je u krivu. To je bio njen kraj. Bez maženja, bez nagrade. Trenutak eksplozije, strah i bol, a onda mrak.

Pronađena je jučer ujutro mrtva u Zmajevoj ulici. Ono što je hvatala, ponosna što je uspjela, bila je petarda koja joj je raznijela vilicu i pola glave.

- Policija je izašla na teren, a susjedi kažu da su petarde bacala djeca iz četvrtog, petog razreda. Našli su i petarde pokraj nje. Policija je izašla na teren... Kakve monstrume roditelji odgajaju? Kako im ovo dozvoljavaju? Tko im petarde kupuje? Maloljetnicima. Ovo je takav zločin, da nemamo riječi. Ona ovo nije zaslužila - objavili su iz Udruženja Beta Zaječar, dodavši i njenu snimku, nastalu prije nekoliko mjeseci, kako se igra s balonom. Ona, jadna i napuštena, na cesti, nesigurna gdje će spavati i što će jesti, a opet toliko sretna u igri, oduševljena bezvrijednom stvari koja je njoj bila sve što ima. Zato su je i nazvali Mila, jer je bila baš takva - umiljata, draga - prema drugim psima, djeci, svim ljudima...

- Mila, koliko nam je žao što ti, toliko divnoj, ovo jutro nije svanulo - objavili su iz udruge.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 07:35