PORAST

Ovo su 44 grada i općine koje su (zasad) potvrdile da u novogodišnjoj noći neće organizirati vatromet

Mnogi od njih zamijenit će ga ekološkim i atraktivnim svjetlosnim senzacijama
 Tonci Plazibat/Cropix

Iz udruge Prijatelji životinja kažu kako je trend jasno vidljiv: prošle je godine 27 gradova i općina u našoj zemlji odustalo od vatrometa u novogodišnjoj noći, a ove ih je godine 44. To su brojke u trenutku kad je prosinac tek na vratima, tako da je jasno da će ih do kraja tog mjeseca biti još i više.

- Mnogi od njih zamijenit će vatromet ekološkim i atraktivnim svjetlosnim senzacijama. Tu su odluku donijeli nakon našeg apela da se zaštite životinje i okoliš od negativnih posljedica vatrometa. Pohvalili smo sve koji su ga odbacili zbog sigurnosti ljudi, životinja i okoliša, a pohvalili smo i trgovine bez pirotehnike. Broj općina i gradova koji ne organiziraju slavlje uz vatromet vjerojatno je i veći od ovog broja, ali mi imamo samo podatke onih jedinica lokalne samouprave koje su nama potvrdile da odustaju od ovog načina proslave - objavili su iz udruge.

Da neće biti od grada financiranog vatrometa odlučili su u gradovima Labinu, Rovinju, Čazmi, Samoboru, Rijeci, Puli, Cresu, Zaboku, Novigradu, Dugoj Resi, Oroslavlju, Varaždinu, Osijeku, Poreču, Zadru, Požegi, Đurđevcu, Zagrebu, Vrbovcu, Pregradi, Vinkovcima, Virovitici, Malom Lošinju, Crikvenici, Kaštelima, Ivancu, Dubrovniku i Otoku. Što se općina tiče, ove vrste pucnjave neće biti u Sukošanu, Lovranu, Gornjoj Stubici, Belici, Donjem Vidovcu, Voćinu, Bol, Majuru, Pitomači, Klanoj, Klenovniku, Bogdanovcima, Bošnjacima, Tompojevcima i Viljevu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 17:42